tisdag 13 januari 2009

Made in Sweden

Jag orkar inte med min dotter just nu. Hon är gnälligare än döden och jag är själv jävligt less på livet. Efter nåt dygn i Kalmar är jag tillbaka i min tristess i hippie-hyddan. Inte för att det är särskilt livat alls i Kalmar, men mätt i tristess så är det ändå värre här. Mitt tålamod räcker knappt till att stå ut i mitt eget liv, hur ska det bli nåt över till barnet?
Frustrationen kryper och ålar längst upp i ryggraden och sprider sig ut mot skuldrorna. Konstigt nog är den varm. Jag undrar vad den består av?
Jag är beredd och redo att ta emot botemedlet mot Tråktider. Kan man få en kärleksfull man på recept? En fylla, en hängiven kvinna eller sjukhelvetes med inspiration och kreativitet nog för att skriva klart en C-uppsats? Kan doktorn skriva ut ett recept så är jag redo! O ja.
Något, antagligen sammanfattad erfarenhet, säger mig att jag får hålla till godo med annat. Som vanligt. Bitter? Å nej, det är ju ett fult ord!
Men apropå så börjar Made in Sweden i morgon. Laila Bagge och Andreas Carlsson ännu en gång i samma program. Ja förlåt, Anders Bagge, du är helt enkelt inte lika intressant som dom andra två. Trots att jag är fullkomligt galen i män fulla med smycken och tatueringar. Men sorry Anders, i det här gänget hjälper inte ens det. Så att sitta i min iskalla soffa i mitt oisolerade hus i detta jävla vinterland och se på Andreas och Laila - DET är vad jag får hålla till godo med. Och om det säger jag inget. Det talar för sig självt.

3 kommentarer:

 1. En fylla på recept, det skulle vara det i så fall. Vi har i alla fall någon sorts handsprit på mottagningen. Annars tror jag inte sjukvården är till mycket hjälp där...

  SvaraRadera
 2. Haha, jag känner igen det där med gnällighet. Det finns olika sorter. Du borde skriva om de olika graderna i h......!
  Har inte något recept på en kärleksfull man, men på ett gott bröd???
  Calvadosen tror jag inte är nåt framgångsrecept när det gäller c-uppsats. Nu ska jag mata en gnällig leopardbjörn...

  SvaraRadera
 3. Calvados är nog inte nåt framgångsrecept när det gäller vare sig tålamod eller c-uppsats!
  Du borde skriva om de olika gnälltyperna. Önskemål från en leopardbjörns mjölkmaskin...

  SvaraRadera